Doporučená, 2021

Redakce Choice

Zakázat UAC a upozornění při otevírání programů

UAC je velmi důležitá bezpečnostní funkce v systémech Windows, což znamená Řízení uživatelských účtů nebo v italštině Řízení uživatelských účtů .

Toto nastavení je k dispozici jak v Windoas 10, tak ve Windows 7 a 8 a v podstatě slouží k zabránění spuštění škodlivého softwaru v počítači .

Před operačním systémem Vista se systémem Windows XP tento bezpečnostní mechanismus chyběl, takže malware mohl běžet automaticky bez omezení, což způsobuje problémy s počítačem.

Dnes pokaždé, když spustíte spustitelný soubor (.EXE) nebo jakýkoli nainstalovaný program, který změní nastavení vašeho počítače, zobrazí se varování o autorizaci (což říká " Chcete povolit této aplikaci provádět změny ve vašem zařízení? ") Kde uživatel může povolit nebo zamítnout, aby se tento program posunul dopředu .

Například jedním typem změny oprávnění je spuštění programu nebo hry na celou obrazovku, která vyvolá obrazovku UAC.

Zatímco je vhodné tuto bezpečnostní kontrolu vždy udržovat aktivní, u některých může být nudné vždy kliknout na OK v okně autorizace a chcete ji úplně vypnout.

Základem tohoto řízení je skutečnost, že systém Windows je nakonfigurován tak, že hlavní uživatel nemá oprávnění správce.

Tato skutečnost není špatná, protože ve skutečnosti v systému Windows XP při vytváření nového uživatele je administrátor (pokud jej ručně neomezujete) a můžete dělat všechno

Na tomto místě jsme věnovali zvláštní článek o funkci Řízení uživatelských účtů v systému Windows (UAC) .

Chcete-li spravovat možnosti oznámení pro programy, které provádějí změny ve vašem počítači (v systémech Windows 10, Windows 7 a 8) a řídit každé provádění softwaru tím, že se zabrání tomu, aby se nebezpečné z nich samy aktivovaly, musíte otevřít ovládací panel v zobrazení Kategorie, stiskněte tlačítko Uživatelský účet a poté znovu v uživatelském účtu .

Zde jsou odkazy na nastavení Řízení uživatelských účtů .

V okně pro kontrolu výstrah jsou 4 úrovně zabezpečení:

1) Oznámení je vždy nejužší možnost kontroly, která se týká nejen provádění programů a softwaru, ale také úpravy nastavení systému Windows.

2) Upozorněte pouze na případ, kdy se aplikace pokusí provést změny v počítači, což je výchozí nastavení doporučené společností Microsoft.

3) Upozorňujeme pouze na aplikaci, která se pokusí provést změny v počítači, s tím rozdílem, že v předchozí volbě se ploše stává nepoužitelným, když se zobrazí varování, zatímco při této třetí úrovni zůstává pracovní plocha stále použitelná.

4) Žádné oznámení

Poslední možností je možnost, která zakazuje řízení uživatelských účtů a nezobrazuje další oznámení o povolení k spuštění programů.

Poradou je nikdy zakázat UAC a varování při provádění programů, pokud si nejste jisti, že spustíte známé programy a pokud nikdy z internetu nic nenahlásíte.

Zabezpečení v provádění softwaru systému Windows je jedním z nejdůležitějších bezpečnostních opatření v systému, bez kterého by mohl jakýkoli škodlivý software ovládat počítač a způsobit vážné problémy.

Třetí volba však může být lepší volbou než výchozí, což vás varuje, pokud program chce provést změny, ale bez zablokování používání počítače, přestože stále opouští pracovní plochu a otevřené aplikace.

Ovládací prvek UAC a upozornění na provádění programu se liší od filtru Smartscreen, což je další bezpečnostní funkce, která místo toho slouží pro škodlivé aplikace.

Hovořili jsme o tom ve dvou různých článcích:

- Zakázat blokování systému Windows Exe v systému Windows Smartscreen
- Co dělá proces Smartscreen v systému Windows 10 a 8.1

Top