Doporučená, 2019

Redakce Choice

Zakázat časté umístění iPhone (což ukládá všechna místa, kam jdeme)

Ne každý ví, že na každém iPhone je skrytá funkce, která zaznamenává a pamatuje všechna místa, ve kterých jsme byli, a vytváří chronologii pozic .

Tato práce je podobná tomu, jak Google zaznamenává a ukládá místa a cestuje na chytrých telefonech Android, o kterých jsem již v minulosti mluvil.

Stejně tak lokalizační služba společnosti Apple ukládá soukromým a místním způsobem všechny pohyby osoby tak, aby je mohli zobrazit na mapě.

Každý uživatel iPhone pak může zkontrolovat, kde byl před měsícem, aniž by mohl dělat chyby (pokud měl iPhone vždy za sebou).

Pro ty, kteří se o tuto službu nezajímají, a pro ty, kteří se obávají o své soukromí, stále existuje způsob, jak zakázat to, co se v iPhonu nazývá " časté pozice ".

Je třeba říci, že na rozdíl od Googlu není funkce a funkce chronologie společnosti Apple příliš invazivní a mohou být volně zakázány, aniž by ztratily všechny základní funkce lokalizačních aplikací.

Stačí otevřít nastavení v iPhone, dotknout se části " Ochrana osobních údajů ", pak přejít na " Služby pro umístění" a nakonec na " Systémové služby ".

V tomto okamžiku můžete klepnutím na jednoduchou možnost častých pozic zastavit nahrávání pohybů a míst, kam jdete.

Ve výchozím nastavení je tato možnost zapnuta v iPhone, takže pokud jste se nikdy nedotkli, uvidíte časovou osu míst, která jsme za posledních pár dní šli .

Pokud se dotknete nějaké pozice, otevře se mapa s vyznačením míst, kde často chodíte, s jízdními řády, ulicemi a čísly domů.

Klepnutím na tlačítko vymažete historii, vymažete tento seznam posledních pozic.

Jak již bylo uvedeno výše, tato funkce není tak rušivá jako funkce Google (která ukládá celou historii pozic na svých serverech), a pokud víme, poslední pozice jsou uloženy pouze v paměti iPhone a nejsou odeslány do Apple a nikdo z nich nemůže přistupovat zvenčí.

To, že poslední pozice, ať už užitečné z osobního statistického hlediska nebo k ovládání někoho, nejsou pro ostatní funkce iPhone podstatné, takže je možné je deaktivovat bez následků.

Top