Doporučená, 2020

Redakce Choice

Jak "přátelé v okolí" pracuje na Facebooku

Facebook vždy povzbuzoval registrované uživatele k tomu, aby sdíleli věci s přáteli a nyní také chce, aby sdíleli své postavení.

Funkce " přátelé v okolí ", aktivní již více než rok v USA, byla konečně integrována do Itálie v aplikaci Facebook pro Android a iPhone a umožňuje vidět, které kamarády jsou v okolí, a současně sdílet naše pozice s ostatními .

Cílem je usnadnit skutečné setkání mezi přáteli při cestě.

Nová funkce využívá technologii geolokace telefonu, která určuje, kdy je někdo z našich přátel blízký.

Po aktivaci bude aplikace Facebook zobrazovat oznámení o tom, kteří přátelé jsou v okolí.

Tato funkce se liší od přihlašování na místech, která vám vždy umožňují sdílet místo, ale pouze když jsme na určitém místě a ručně.

S "přáteli v okolí" místo toho sdílení, jakmile se aktivuje, se stává automatickým a pozice se přenáší pouze našim přátelům.

Chcete-li používat aplikaci Přátelé v okolí na Facebooku, musíte ji nejprve aktivovat v rámci aplikace.

Kdo ji neaktivuje, nebude sdílet pozici a nebude přijímat žádné informace o pozici ostatních.

Tato volba je umístěna a aktivována v nastavení aplikace Facebook na iPhone a Android klepnutím na "přátele v okolí" a krátkým tutoriálem.

Poté označuje počet přátel, kteří tuto funkci aktivují a pak s kým sdílí pozici, tj. Kdo může vidět, kde jsme po celou dobu.

Standardní viditelnost je pro přátele, nemůže být nastavena na " veřejné " nebo " Přátelé přátel ", ale můžete omezit pole na omezené seznamy, jako jsou například rodinní příslušníci, přátelé bez známých, přátelé s omezeným přístupem nebo jiné seznamy.

Po aktivaci budete vyzváni k přístupu k vyhledávači telefonu a v případě aktivace služby (která nepoužívá GPS).

Zjišťování polohy Facebooku není přesné na metr, ale zůstává poněkud nejasné, říká například, že přítel se nachází v určitém městě nebo v určitém okolí, 2 km od nás.

Přesné souřadnice nejsou automaticky sdíleny.

Ze seznamu blízkých přátel můžete klepnout na šipku vedle jména, abyste se s ním rozhodli sdílet přesné místo na mapě a na jak dlouho, i když na několik hodin, pokud vždy nebo jen, když to chceme.

Když je přítel velmi blízko, přijde oznámení telefonem.

Z aplikace Facebook, přejděte do Nastavení a Ochrana osobních údajů a pak Nastavení účtu> Umístění, můžete vypnout funkci historie polohy a poté také aktivovat nebo deaktivovat funkci blízkých přátel.

Každý, kdo má obavy o své soukromí, nebude muset nic dělat, ale nechat funkci "Přátelé v okolí" zakázáno a vypnout služby určování polohy (opět ze stejné obrazovky nastavení) a nikdo nebude vědět, kde jsme, pokud není místo sdíleno můžete posílat něco nebo při chatování v aplikaci Messenger.

I když si všimnete nadměrné spotřeby baterie smartphone Facebooku, měli byste ji deaktivovat.

Top