Doporučená, 2019

Redakce Choice

Rychlé přepínání uživatelů v systému Windows 10

Máme-li společný počítač doma, který používá více lidí, bylo by skvělé vytvořit pro každého uživatelem účet pro Windows a nepoužívat, stejně jako obvykle, stejný účet pro všechny.

Prostřednictvím účtů počítače se systémem Windows je možné oddělit různé činnosti, nainstalovat programy, které se stanou viditelnými pouze pro jednoho uživatele a nikoli pro jiné uživatele, mají vybrané ikony na ploše, uchovávají složku dokumentů a obrázků odlišnou od ostatních a také Windows 10 přizpůsobte nastavení jedinečným a odlišným způsobem.

Uživatelské účty systému Windows navíc přidávají do počítače úroveň ochrany soukromí, takže ostatní nemohou špionatě sledovat naše navštěvované aktivity a weby.

Dokonce i pro ty, kteří používají počítač samostatně k vytváření uživatelských účtů, je užitečné například oddělit používání počítače od práce a hry nebo vytvořit přístup pro hosty, který má být použit, když se někdo vrátí domů.

Vstup do počítače s jiným uživatelem, než je současný, je ve Windows 10 opravdu jednoduchý, kde je uživatelská funkce rychlé změny, která zjednodušuje přepínání mezi účty i bez nutnosti zavírání aplikace a bez odpojení.

Nejběžnějším způsobem přepnutí na jiného uživatele je použití nabídky Start.

Poté můžete stisknout klávesu Windows vlevo dole a poté stisknout ikonu uživatele na levé straně a vybrat jiný účet.

V tomto okamžiku se zobrazí přihlašovací obrazovka a musíte použít pověření s heslem.

Chcete-li se vrátit k použitému účtu, můžete použít stejný postup.

Dalším způsobem, jak rychle změnit uživatele, je klávesová zkratka, která uzavírá vše, tj. Klávesy Alt + F4 .

Ti, kteří jsou seznámeni se systémem Windows, vědí, že tato klávesová zkratka může být použita k vypnutí počítače stisknutím těchto kláves vícekrát.

Alt + F4 zavře programy a otevře možnosti vypnutí a přepnutí uživatelů.

Chcete-li provést rychlou změnu uživatele bez přerušení práce a bez zavření jakéhokoli aktuálního účtu, použijte klávesy Windows + L, což je historická zkratka pro uzamčení počítače.

Když zamknete počítač tímto způsobem, otevřené programy a soubory se nezavřou a zobrazí se obrazovka uzamčení pro přístup k systému Windows a lze je použít k přepnutí na jiný účet počítače.

Mějte na paměti, že změna uživatele bez odhlášení si pamatuje všechny procesy, soubory a programy otevřené předchozím uživatelem, které spotřebovávají mnoho počítačových zdrojů, které zůstávají nedostupné právě zadanému uživateli.

Pro ještě rychlejší změnu uživatele v počítači stiskněte současně klávesy Ctrl + Alt + Del a poté stiskněte Změnit uživatele .

Funkce Rychlé přepínání uživatelů pracuje pro uživatele, kteří jsou přihlášeni pomocí účtu Microsoft nebo lokálního účtu.

Top