Doporučená, 2019

Redakce Choice

Skryjte zprávy ve zpravodajské tabulce na profilu Facebooku některým přátelům

Bohužel musíme i nadále mluvit o Facebooku a jeho problému s ochranou soukromí.

Tento Facebook, pokud je viděn povrchně, se zdá tak jednoduchý a tak krásný; ale pak, když mluvíme s lidmi nebo čteme komentáře z jiných příspěvků, přicházejí otázky, na které, abychom odpověděli, nemusíme trochu uvažovat a pro mě je příliš těžké psát, že dávám jasné a přesné vysvětlení každé žádosti.

Dávám přednost pokračování krok za krokem a jasně vysvětlit, jak nastavit soukromí vaší zdi, například abyste někteří přátelé skrývali své aktualizace stavu .

Opakovaně jsem zdůraznil určitý sociální tlak při používání služby Facebook, v tom smyslu, že odmítání přátelství v nejslavnější sociální síti na světě se dnes zdá být hrubost.

Přestáváme tedy přijímat všechny, staré spolužáky, spolupracovníky, bývalé dívky nebo chlapce a někdy neznámou.

Facebook však také umožňuje být uzavřeným nástrojem, komunikací a sdílením pouze se skupinou důvěryhodných lidí a ne s každým.

Mezi nejznámější nastavení ochrany osobních údajů je uspořádání viditelnosti toho, co se zobrazuje ve zpravodajské tabulce vašeho profilu .

Pokud je ochrana soukromí obecně konfigurována v nabídce nastavení v pravém horním rohu, nástěnka by měla být namísto toho nastavena kliknutím na visací zámek, který je vedle tlačítka " Sdílet " pod písmenem.

Z tohoto zámku se můžete rozhodnout, zda sdílení, aktualizace stavu nebo odkaz budou vidět všem, přátelům přátel, přátelům nebo nikomu kromě konkrétních lidí.

Ve výchozím nastavení, pokud jste se ho nikdy nedotkli, vše, co píšete, je viditelné pouze přátelům.

Kliknutím v rozbalovací nabídce na možnost "přizpůsobit" získáte přístup k dalšímu malému oknu možností, kde je napsáno: Viditelné pro:

V tomto poli můžete nastavit položku " konkrétní osoby " a napsat jméno seznamu přátel.

Seznamy přátel, jak jsem napsal v příručce pro nastavení soukromí na Facebooku, je možná nejnudnější operace, ale také důležitější je mít chráněný a použitelný účet bez starostí.

Seznamy můžete snadno vytvořit na domovské stránce kliknutím na položku Přátelé ze seznamu vlevo.

Poté stisknutím tlačítka " Vytvořit seznam " vyberete přátele, kteří budou do něj zařazeni.

Seznamy pak mohou být použity k rozhodnutí, kdo může vidět a co o sobě.

Potom se vrátíte k nastavení zpráv na tabulce, můžete se také rozhodnout, že skryjete to, co sdílíte s určitou osobou nebo se seznamem přátel .

Důležitou věcí v tomto konkrétním prostředí je to, že můžete toto rozhodnutí použít, aby někteří skrývali stav a ukázali to pouze těm, které chcete, navždy nebo jen jednou .

Stisknutím tlačítka Sdílet v nabídce Možnosti a poté v nastaveních se můžete rozhodnout, jestli mohou ostatní psát na svém bulletinu, a v případě, dokonce i těch, kteří mohou v profilu komentovat nebo zveřejňovat zprávy.

Poté můžete odpovědět na ty, kteří říkají, že na své tabulce nevidí zprávy kamaráda, protože je uvidí, pokud vstoupí s jiným účtem.

S největší pravděpodobností vás tento "přítel" vyloučil z zobrazení toho, co sdílí s jeho profilem.

To se však nevztahuje na zprávy publikované aplikacemi .

Určitě se často objeví profily, ve kterých jsou napsány pouze údaje z Farmville nebo kde jsou dary nebo přání.

Znamená to, že na tomto profilu jsou nejpravděpodobnější aktualizace stavu viditelné pouze pro některé uživatele, zatímco karet Farmville je viditelné pro každého.

Pro každou nainstalovanou aplikaci je třeba se podívat na nastavení ochrany osobních údajů v každé aplikaci.

Rozumí se však, že zveřejnění přihlášek na vývěsce se řídí výběrem výše zmíněného zámku.

Zdá se mi, že to všechno je jednoduché, ale určitě budou jiné kontroverzní pochybnosti

Top