Doporučená, 2019

Redakce Choice

Jak funguje iCloud pro fotky, adresář a zálohování na iPhone a iPad

iCloud je jednou z nejdůležitějších funkcí iPhone a iPadu a je aplikace, která je již předinstalována na každém zařízení Apple.

Cílem programu iCloud je poskytnout online úložný prostor, ve kterém můžete uložit bezpečnou kopii fotografií, adresáře a dalších osobních údajů, abyste je mohli obnovit na novém iPhone nebo iPadu, takže je můžete dokonce i prohlížet v počítači, ať už je to systém Windows nebo Mac.

Pro přístup ke službě iCloud nepotřebujete zaregistrovat účet, protože právě používáte Apple ID, který jsme vytvořili pro přístup k úložišti iTunes.

Pokud jsme vytvořili účet Apple v programu iTunes, můžeme ho použít.

iCloud je s největší pravděpodobností již aktivní v zařízeních iPhone nebo iPad, protože při první aktivaci zařízení se zobrazí výzva k jeho použití.

Pokud v tomto okamžiku byla žádost o použití iCloud přeskočena nebo odmítnuta, můžete ji stále aktivovat z nabídky Nastavení pod hlavičkou iCloud .

V této části nastavení můžete také zvolit, co se má ukládat v online prostoru nabízeném společností Apple, a přesně zda zapsat do zálohovacích fotografií, adresáře, kalendářů, připomenutí a nastavení a oblíbené položky aplikace Safari .

Všechna tato data jsou pak uložena online v ukládacím prostoru iCloud a synchronizována mezi různými zařízeními .

Znamená to, že fotografie uložená v aplikaci iCloud z iPhone se zobrazí na jiném iPhone, iPadu a počítači.

Tato funkce je také velmi užitečná pro uložení adresáře a přenos kontaktů z jednoho iPhone do jiného a pro synchronizaci telefonního seznamu z iPhone do počítače za účelem importu kontaktů z iPhone do jiného telefonu, a to i bez iPhone.

iCloud, jakmile je aktivována, vám také umožňuje zálohovat data z iPhone, jako byste použili program iTunes a jak je vysvětleno v jiném článku.

Co se týče ukládání fotografií na iCloud, existují dva způsoby.

Jedním z nich je streamování fotografií, které je ve výchozím nastavení povoleno pro každý iPhone (bude aktivováno v části Nastavení> iCloud> Fotky ).

V aplikaci Streaming Photos můžete automaticky ukládat všechny fotografie pořízené fotoaparátem online a synchronizovat je s ostatními zařízeními a na počítači.

Chcete-li tyto fotografie najít, stačí otevřít aplikaci Fotografie a poté přejít do složky Album> Probíhá fotogalerie .

Limit je 1000 fotografií, po kterém jsou nejstarší fotografie odstraněny a nahrazeny v streamingových fotografiích.

Každá fotografie je navíc uložena na internetu po dobu až 30 dní, po jejímž uplynutí se odstraní.

V nabídce Nastavení> iCloud> Foto je lepší zachovat možnost stahovat a uchovávat původní fotografie uložené na iCloud, aby nedocházelo k přílišnému zaplnění paměti telefonu nebo iPadu.

Druhý režim je Photo Library, který lze vždy aktivovat z nabídky Settings> iCloud> Photos .

V tomto režimu jsou všechny fotografie uloženy v aplikaci iCloud, s omezením, které je ve volném plánu nabízené společností Apple pouze 5 GB .

Chcete-li však pořizovat všechny fotografie po celou dobu, bezpečně a trvale online, musíte aktivovat fotografickou knihovnu a předplatit si plán předplatného iCloud, aby se zvýšil prostor až do 50 GB (0, 99 eur za měsíc), 200 GB (2, 99 eur za měsíc) a 1TB za 9, 99 eur za měsíc.

Zvýšení úložného prostoru lze provést v nastaveních iCloud> Archiv .

Prostor iCloud Drive umožňuje nejen ukládat fotografie, ale i dokumenty a soubory vytvořené s jinými aplikacemi.

Správa prostorových aplikací ICloud a aplikace, které mohou ukládat data do aplikace iCloud, se provádějí z nabídky iCloud> Soubor> Spravovat prostor .

V možnostech zálohování můžete aplikaci deaktivovat a odstranit související uložené soubory.

Při návratu do iCloud Photos stále existuje trik pro uložení online, zdarma, každého obrázku bez vyplnění prostoru iCloud.

V části Nastavení> iCloud> Foto můžete aktivovat sdílení fotografií iCloud.

V aplikaci Fotografie z iPhone a iPadu přejděte na kartu Sdílení a přidáním tlačítka + jednu nebo více fotografií vytvoříte nový album.

Fotoalbum vytvořené a sdílené s každým nebo jen s některými lidmi jsou uloženy online a jsou vždy viditelné, i když byly tyto fotografie z paměti iPhone vymazány.

Limit je 5000 fotografií na album.

To vše je velmi pěkné a užitečné, ale pokud chcete bezpečně ukládat všechny fotografie iPhone bez omezení, určitě stojí za to použít funkci zálohování aplikace Google Photos a vypnout zálohování fotografií místo toho na iCloud,

Všechno, co je uloženo v aplikaci iCloud, včetně zálohování fotografií a kontaktů, lze prohlížet na internetu na ikloud.com, v aplikaci iCloud na počítači Mac (který je již nainstalován) a také v programu iCloud pro Windows .

Další dotazy nebo obavy můžete přečíst na stránkách společnosti Apple iCloud
UPDATE: S iOS11 můžete pomocí aplikace File na iPhone a iPad vytvořit složky a přidat soubory do iCloud .

Top