Doporučená, 2019

Redakce Choice

Zkontrolujte přihlašovací a nedávný přístup na Facebooku a odhlaste se vzdáleně

Facebookský účet pro ty, kteří aktivně využívají sociální síť, nahrává fotky, vyměňují zprávy s přáteli a denně aktualizují svůj stav, se stal velmi důležitým a také plným osobních údajů.

Všechny tyto informace, často soukromé, jsou nejen důležité pro on-line prodejce, vždy hledají marketingová data, ale především jsou předmětem touhy přátel a milovníků (nebo aspirantů).

Právě lidé nejblíže a známí těm, na které je třeba se na to podívat, protože dostat účet a přečíst si soukromé zprávy vyměňované na Facebooku, je dokonce lepší, než mít telefon toho člověka, aby špehoval.

Kradnutí účtu Facebook je považováno za hru, která není právně stíhatelná, aniž by bylo příliš ohroženo hlášení.

Z tohoto důvodu se bezpečnostní kontroly účtu zvýšily a minulý týden byla představena nová, velmi důležitá funkce, která umožňuje všem vědět, zda na jejich účet nedošlo k neoprávněnému přístupu .

Jděte do nastavení účtu (šipkou vpravo dole), stiskněte odkaz vlevo: ochrana ".

Pro začátek můžete aktivovat upozornění e-mailem pro neoprávněný přístup ke svému účtu Facebook, z různých počítačů nebo mobilních telefonů kliknutím na položku " oznámení o přístupu ".

Schválení přístupu umožňuje registraci známých zařízení .

Níže, v sekci " aktivní sezení " je uvedena každá otevřená a aktivní relace zjištěná podle poskytovatele nebo poskytovatele, který poskytuje připojení k internetu.

Aktivní relace znamená, že po přihlášení pomocí uživatelského jména a hesla se uživatel neodhlásil, a proto nebylo stisknuto tlačítko Ukončit v nabídce Účet.

V podstatě se můžete podívat, jaký čas a kdy jste na Facebooku naposledy připojeni .

To znamená, že pokud mi někdo ukradl heslo a přistoupil k počítači na můj účet, pokud neudělal relaci, vidím čas, místo a prohlížeč, který jste použili k zadání.

Pokud se nachází neznámá lokalita nebo zařízení, můžete nyní stisknout tlačítko " zastavit činnost " a okamžitě změnit heslo.

Současně s touto funkcí vzdáleného odhlášení můžete odpojit Facebook odkudkoliv .

Takže pokud jsem se přihlásil z počítače v práci nebo v domě kamaráda, můžete se později odhlásit z vašeho domácího počítače.
Pokud existují podezření na externí přístup, můžete okamžitě ukončit jakoukoli činnost, změnit heslo ve službě Facebook a pro bezpečnost prověřit programy jako MalwareBytes, abyste odstranili jakýkoli malware a viry, které mohou tyto informace předávat zvnějšku.

Top